Živeti ispunjenim životom znači pronaći ravnotežu – znati kada da se odvojite od svakodnevnih aktivnosti i napunite energijom za sve izazove koji slede. Zvuči jednostavno, ali često to nije.

„Muzika nije u notama, već u tišini između njih“, čuvena je izreka Mocarta, ali može biti i recept za život. Pauze su važne, ali nekako često budu potisnute drugim aktivnostima. U užurbanom okruženju na poslu, kod kuće i bukvalno svuda, zaista može biti izazov izdvojiti vreme za sebe, opustiti se i sumirati dan za tobom. Samo na taj način možemo dobiti bolji pregled naših života i pravilno ga proceniti, uzimajući u obzir sve naše želje, snove i planove za budućnost. Iako bi ovi trenuci razmišljanja trebalo da se provode u tišini, to ne znači da moramo biti u potpunom kontempliranju.

Svako od nas sigurno ima aktivnost koja nas raduje, opušta i ispunjava. Ako iz nekog razloga još uvek niste pronašli tu aktivnost za sebe, evo predloga – počnite da slažete slagalicu. Jednostavno je, opuštajuće i ispunjavajuće raditi na delu umetnosti i posmatrati kako oživljava. U svim trenucima kada osetite da vam je potrebno napuniti se energijom ili se pripremiti za sve što nosi dan, pustite omiljenu, opuštajuću playlistu i počnite da stvarate umetnost komad po komad.